Zijn sta bureaus echt goed voor je?

incassobureau

Een sta-bureau is een in hoogte verstelbaar bureau waarmee de gebruiker de hele dag kan zitten of staan. Het belangrijkste principe van het gebruik van een sta-bureau is het actief dynamisch werken op werkplekken die steeds meer van het zitten afhankelijk zijn geworden. In een poging om wat activiteit in onze stillevens te verwerken, geven staande bureaus de gemiddelde kantoormedewerker de gelegenheid om te staan, uit te rekken en zelfs rond te dansen (als je een schitterende Spotify-afspeellijst hebt).

Er zijn artikelen verschenen om ons te vertellen dat ‘zitten is het nieuwe roken’ zou zijn, maar we raden je aan minder te gaan zitten en niet naar het andere uiterste te springen. Zoals met alle dingen, is het alles met mate. 20 minuten zitten en 20 minuten staan is genoeg om dit in evenwicht te brengen en geeft u de voordelen van beide denkrichtingen.

Nu de sta-bureaus wat meer grip op de markt hebben gekregen, zijn er verschillende sta-tafels beschikbaar. Deze variëren van in hoogte verstelbare bureaus tot in bureaus met vaste hoogte. Deze bespreken we hieronder:

Staande bureaus met vaste hoogte

Het belangrijkste twistpunt dat we tegenkomen zijn de sta-bureaus met vaste hoogte. Deze zijn vaak ingebouwd in het oorspronkelijke kantoor ontwerp, waar het probleem begint. Als u een sta-bureau met vaste hoogte heeft, hoe kunnen twee mensen van verschillende hoogte en bouw dan aan hetzelfde sta-bureau werken? Bij het bouwen van vaste bureaus met een vaste hoogte heeft u dit ‘voordeel’ misschien al voor 80% van het personeel onbruikbaar gemaakt.

In hoogte verstelbare statafels & converters

Het beste van twee werelden is een elektrisch in hoogte verstelbaar sta-bureau . Een in hoogte verstelbaar bureau helpt u niet alleen om uw optimale hoogte te bereiken tijdens het staan, maar ook wanneer u zit, waardoor het geschikt is voor alle soorten en maten werknemers. Door deze bureaus standaard te gebruiken, kunt u met plezier plaats bieden aan een persoon van 1,80 meter die de extra beenruimte nodig heeft voor een persoon van 1,50 meter die moeite heeft om zijn voeten plat op de grond te houden bij een bureau met een standaardhoogte. Onze voorkeur zou dus uitgaan naar dit laatste geval.

Kijk voor meer informatie over het actiever werken op het kantoor op onze site: https://actief-dynamisch-werken.nl/