Wat is Ottoseal?

Het merk Ottoseal is een professioneel merk van de Duitse leverancier Otto-Chemie. Dit merk heeft vele professionele kitten, lijmen, verwerkingsmaterialen en hulpmiddelen. Kies je voor Ottoseal, dan kies je voor kwaliteit.

Toepassingen kitten en lijmen

De Ottoseal kitten en lijmen kunnen worden toegepast in verschillende marktsegmenten. De sanitairsiliconenkitten zijn altijd schimmelwerend, Uv-bestendig en verouderingsbestendig. Daarnaast hechten de meeste Ottoseal producten goed op keramische ondergronden. Voor natuursteen is er een speciale kit die geen vlekken achterlaat op de ondergrond. Ook voor zwembaden, dilatatievoegen, houten vloeren, plexiglas, douchedrains en pvc-vloeren is een kit verkrijgbaar. Ottoseal heeft zelfs een overschilderbare siliconenkit in het assortiment! 

Kleuren

Ottoseal heeft een zeer groot scala aan kleuren, meer dan 200 kleuren. Er is vrijwel altijd een geschikte kleur kit leverbaar. De juiste kleur kiezen voor uw project is lastig, daarom kunt u een kleurenkaart bestellen. De kleurenkaarten hebben dotjes kit geplakt op de kaart, zo ziet u in een oogopslag hoe de kleur van de kit er in het echt uit ziet.
Mocht er onverhoopt een kleur niet tussen zitten dan is er een mogelijkheid om de gewenste kleur op maat te laten maken. Dit kan voor zowel NCS als RAL kleuren. Hierdoor kunt u precies de juiste kleur gebruiken voor uw toepassing. 

Assortiment

Natuurlijk heeft Ottoseal niet alleen maar kitten en lijmen. Ook voor verwerkingsmateriaal als primers, afwerkzeep en rugvulling ben je bij Ottoseal aan het goede adres. Wanneer een kit niet goed hecht op de toepassing kan het zijn dat er een primer gebruikt moet worden. De primer die gebruikt moet worden kunt u terugvinden op het specificatieblad van de kit. Er zijn verschillende soorten primers, onder andere voor natuursteen en metaal, speciaal voor kunststof of voor gecoate en niet gecoate materialen. 

Wilt u siliconenkit verwijderen? Daar is de OTTO Silout voor. Dit is een professionele siliconenverwijderaar voor het verwijderen van restanten uit voegen. 

Ter voorbehandeling van de ondergronden bij de sanering van door schimmel aangetaste voegen is er de OTTO Anti-Schimmelspray. 

Voor het reinigen van de te verlijmen oppervlakten is er een reiniger en ontvetter, de OTTO Cleaner C. 

Natuurlijk zijn er ook allerlei hulpmiddelen beschikbaar, zoals een primerfles + kwast voor het sneller voorbehandelen van oppervlakten, een setje afwerkspatels of afwerkhoutjes, maar ook een OTTO kokermes, voor het opensnijden van de kokers, spuitmondjes en handdoseerpistolen voor het aanbrengen van de kit. 

Van Dijken Pro

Het uitgebreide assortiment van Ottoseal vindt u uiteraard bij Van Dijken Pro in Tynaarlo. Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u met al uw kitoplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *