Wat is een bedrijfsongeval?

Als je een bedrijf hebt, kan het voorkomen dat het personeel een ongeval krijgt. Dit kan veroorzaakt zijn door slechte beveiliging maar het kan ook de fout zijn van het personeel zelf. Wanneer er een ongeluk gebeurt, is het van belang dat je er alles aan doet om het personeel te redden. Als bedrijf is het van belang dat je je goed verzekerd tegen een bedrijfsongeval. Hierdoor zal je niet zelf de schade moeten betalen. 

Wanneer ben je niet aansprakelijk als bedrijf?

Als er een bedrijfsongeval gebeurd, is het van belang dat je goed verzekerd bent als bedrijf. Doordat je verzekerd bent, hoef je niet zelf de schade te betalen. Het komt wel eens voor dat het ongeval wordt veroorzaakt door het personeel zelf. Als dit het geval is, zal je niet aansprakelijk worden gesteld voor het ongeval. Er zitten wel strenge regels aan. Het is namelijk noodzakelijk dat jij als bedrijf je aan alle veiligheidsregels houdt. Wanneer je dit hebt gedaan, zal je niet aansprakelijk kunnen worden gesteld. 

De verzekering 

Als je niet bent verzekerd, heb je ook niet de mogelijkheid om een schadevergoeding bij de verzekering te vragen. Hierom zal je de schade uit je eigen zak moeten betalen en dit kan wellicht erg hoog zijn. Hierdoor is er een mogelijkheid dat je je bedrijf verliest. Wanneer je een verzekering hebt maar het ongeval komt door het bedrijf zelf, dan kun je ook geen schadevergoeding krijgen bij de verzekering. Het bedrijfsongeval in namelijk door het bedrijf gekomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *