Wanneer schakel ik een belastingadviseur in?

zzp inhuren

Jaarlijks doen bij elkaar opgeteld vele miljoenen aan mensen en bedrijven belastingaangifte in Nederland. Zo komen zij erachter of ze nog geld verschuldigd zijn aan de Belastingdienst, of misschien zelfs geld terugkrijgen. Of u geld bij moet betalen of terugkrijgt is afhankelijk van een aantal factoren die niet altijd voor iedereen even duidelijk zijn. Er zijn namelijk veel regels en misschien nog wel meer uitzonderingen die bepalen of bepaalde posten wel of niet aftrekbaar zijn. Wanneer u denkt dat u hier niet aan uitkomt en misschien geld laat liggen of juist teveel van de Belastingdienst krijgt, schakelt u een belastingadviseur in. Deze helpt u bij het invullen van uw belastingaangifte en weet precies welke fiscale voordelen voor u van toepassing zijn.

Wanneer moet ik belastingaangifte doen?

De Belastingdienst verstuurt een aangiftebrief naar verschillende personen en bedrijven. Zij zijn dan verplicht om aangifte te doen. Heeft u een dergelijke brief ontvangen? Dan bent u dus ook wettelijk verplicht om belastingaangifte te doen. Moet u geld bijbetalen en heeft u geen brief ontvangen? Ook dan bent u verplicht om aangifte te doen. Om dat het vaak onduidelijk is wie geld terugkrijgt en wie niet, is het daarom verstandig om toch altijd aangifte te doen. Hoeft u niets terug te betalen? Dat is erg prettig en misschien krijgt u zelfs nog geld terug. Vul de belastingaangifte wel altijd volledig naar waarheid in, verkeerde informatie op uw aangifte kan u flink in de problemen brengen. Een belastingadviseur helpt u bij het invullen en zorgt ervoor dat er geen fouten gemaakt worden.

Wat doe teen belastingadviseur voor mij of mijn onderneming?

Een belastingadviseur bekijkt ten eerste waar winst voor u of uw onderneming te behalen is. Door bepaalde zaken anders te regelen kunt u onnodige belastingen voorkomen en houdt u onderaan de streep meer over. Een goede adviseur gaat ver om iedere mogelijke aftrekpost in kaart te brengen. Daarom is persoonlijk contact tussen de cliënt en de adviseur erg belangrijk. U moet eerlijk kunnen vertellen hoe uw situatie, financieel en persoonlijk, eruitziet. Alleen dan kan een belastingadviseur het maximale uit uw aangifte halen.

Een belastingadviseur inschakelen

Schakel een adviseur in die u een goed gevoel geeft. Een goede adviseur betaalt zich op de lange termijn altijd terug door alle mogelijke aftrekposten voor u te vinden. Kies bij voorkeur een belastingadviseur die bij een kantoor werkt. Dan heeft u altijd een aanspreekpunt, ook wanneer uw adviseur ziek of op vakantie is. Bekijk wat de belastingadviseur in Hoofddorp voor u kan betekenen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.