Wanneer een mediator inschakelen?

Wanneer je te maken krijgt met een juridisch probleem of geschil dan zou je daar uit kunnen komen door erover te praten. Soms blijkt dat het probleem toch groter is en jullie er samen wellicht niet uit zullen komen. In dit geval is het de juiste keus om iemand in te schakelen die jullie kan helpen bij jullie probleem. Dit kan een rechter zijn, een advocaat, maar als je dat te ingrijpende keuzes vindt, dan kun je ook een mediator inschakelen. Een mediator is een onafhankelijke derde partij die helpt om juridische problemen en geschillen uit de weg te ruimen. Wanneer kun je het beste een mediator inschakelen? Lees dit artikel voor tips. 

Geschillen in familiezaken

In allerlei families kunnen problemen en geschillen voorkomen op juridisch vlak. Het is zonde om een juridisch probleem je relaties in de familie te laten verstoren. In dit geval is het inschakelen van een mediator de juiste keus. Warnink & Both Advocaten zijn gespecialiseerd in dit soort zaken en sturen regelmatig een mediator naar Zwolle of een mediator naar Kampen. Zij zijn van mening dat het inschakelen van een mediator bij familiegeschillen altijd de beste keus is. Of dit nou bij echtscheidingszaken, ouderschapsplannen of andere zaken zijn. 

Geschillen in civiele en kantonzaken

Bij problemen met civiel recht is het inschakelen van een mediator een goede keus. Dit zijn zaken met betrekking tot bedragen tot en met €25.000, arbeidszaken, consumentenzaken en huurzaken tussen twee partijen. 

Geschillen in bestuursrechtelijke zaken

Wanneer je te maken krijgt met een geschil tussen de overheid en jou, dan kan een mediator de juiste hulp bieden. Een mediator is een minder ingrijpende keus dan naar een rechter te stappen of een advocaat in te huren. En op deze manier kun je tot een win-win situatie komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *