Waarom stilstaan achteruitgang is en innoveren een must is

wbso

De mens is altijd bezig geweest om zichzelf te verbeteren. Door training, oefenen, kennisdeling, ontdekken, leren en uitproberen kom je achter veel dingen. Je verbreedt je horizon. Door de geschiedenis heen hebben we veel kennis vergaard en overgedragen. Toch zijn er in de geschiedenis ook mindere tijden geweest. Door oorlogen gingen culturen, steden en kennis verloren. Vandaag de dag zie je dat de gebieden waar vrede heerst vaak welvarend zijn. Het is belangrijk dat we blijven innoveren vandaag de dag. Innoveren op persoonlijk level is belangrijk, maar ook op je werk kun je jezelf blijven verbeteren. Het is daarnaast belangrijk dat bedrijven blijven innoveren. Want stilstaan is achteruitgaan.

Innoveren binnen een bedrijf

Grote bedrijven hebben vaak wel een innovatiemanager rondlopen. Diegene checkt trends in de macro-, meso- en micro-omgeving van het bedrijf. Ook kijkt een innovatiemanager welke innovaties doorgevoerd zouden kunnen worden. Het is belangrijk om als bedrijf te blijven innoveren. Als je een innovatief idee hebt, dan is het vaak nog een lange weg voordat dit wordt doorgevoerd. Vaak moet je leidinggevende, manager of directeur er zijn goedkeuring voor geven. Vind hier meer informatie over een WBSO subsidie die je kunt aanvragen bij een technische innovatie. Door middel van een overtuigende presentatie kun je ervoor zorgen dat je innovatieve idee doorgevoerd gaat worden. Probeer je idee samen met andere invloedrijke personen te presenteren. Als je als bedrijf niet innoveert, dan zul je snel achterlopen op de concurrentie.

Innoveren als werkend professional

Als je op de basisschool zit dan weet de één al precies wat hij of zij wil worden, de ander heeft geen idee. Op de middelbare school maak je een profielkeuze en binnen dat profiel kies je een vervolgopleiding. Je bent constant bezig om jezelf te verbeteren. Als je gaat werken, zul je merken dat jij en je collega’s in een soort sleur terecht komen. Zorg ervoor dat je je werk leuk houdt en dat je open blijft staan om te leren. Gedurende je hele actieve carrière zul je jezelf op de hoogte moeten houden van de laatste ontwikkelingen. Als je dit niet doet, zul je niet meer relevant zijn voor werkgevers.

Innoveren op persoonlijk level

Ook als persoon is het belangrijk om verder te groeien. Denk na over levensvragen. Probeer jezelf te verrijken met literatuur. Stel jezelf ook fysiek op de proef. Als je jezelf verrijkt, dan zul je merken dat je veel gelukkiger door het leven gaat. Als je zelf gelukkig bent, ben je ook in staat om liefde te geven aan je naasten.