Waarom schrijven met een pen zo fijn is

Verklaring

Schrijven met een pen lijkt te verdwijnen in dit digitale tijdperk. Dat is jammer, want schrijven met een pen heeft veel charme. Tekst invoeren in een tekstverwerker is snel en gemakkelijk: je hebt geen papier nodig en op je telefoon kun je ook snel een notitie invoeren. Als je niet tevreden bent over je tekst kun je het in een keer verwijderen. Als je schrijft met een pen op papier ben je veel vrijer. Je kunt krassen, opmerkingen toevoegen en tekeningen maken. Je kunt eenvoudig een vulpen bestellen, zoals een parker, mont blanc pen amsterdam, lamy balpen en waterman pennen.

Schrijven met een pen of een notitie in je telefoon

Door te schrijven met een pen op papier in plaats van op je laptop of je telefoon neem je even vrij van de digitale wereld. Daardoor raak je niet afgeleid door notificaties op je telefoon of die e-mail die je ineens in je beeldscherm ziet verschijnen. Het is dan zo verleidelijk om daar aandacht aan te besteden. Typen op een toetsenbord gaat sneller dan wanneer je met de hand tekst schrijft. Het nadeel is dat een leeg beeldscherm soms minder inspiratie oproept dan een echt stuk papier. Als je schrijft met een pen komen de woorden minder snel op papier, maar het levert meer rust op. Met een pen kun je ook iets spontaner zijn. Iets omcirkelen, onderstrepen of doorkrassen met een pen geeft een heel ander gevoel dan je woorden verwijderen met de backspace toets. 

De mooiste pennen voor je beste schrijfwerk

Schrijven met een pen is iets wat mensen al eeuwen doen en dit wordt zo langzamerhand helemaal vervangen door het toetsenbord. Voor je telefoon bestaan allerlei notitie-apps waarmee je snel een kort stukje tekst kunt invoeren. Je kunt er ook voor kiezen om altijd een notitieboekje en een pen op zak te hebben. Zo ben je minder afhankelijk van je telefoon en raak je ook minder snel afgeleid door alle notificaties op je smartphone. Schrijven met een pen geeft gelegenheid om je even terug te trekken uit de hectische wereld en geeft daardoor meer ontspanning. Als je toe bent aan een moment voor jezelf en even wil schrijven, kies dan een mooie pen. Zo wordt schrijven een moment voor jezelf. 

De beste pennen zijn eenvoudig navulbaar

Van een mooie pen heb je lang plezier, want de meeste pennen zijn navulbaar. Naast een mooie pen is een mooi notitieboek geen overbodige luxe. In een notitieboek kun je van alles kwijt zoals lijstjes, verhalen en belevenissen. Een notitieboek hoeft niet meer ruimte in te nemen dan een laptop en gaat niet snel kapot. Daarom is een notitieboek ideaal om mee te nemen op reis om al je belevenissen in op te schrijven. Met een mooie pen erbij heb je alles wat je nodig hebt om op een ontspannen manier te schrijven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *