Veilig ondernemen: algemene voorwaarden deponeren

Aan ondernemen zitten natuurlijk risico’s verbonden. Dat is ook wat het zo spannend en uitdagend maakt. Toch wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat jouw onderneming veilig gesteld wordt van grote risico’s. Dit kan tegenwoordig gelukkig vrij makkelijk via het opstellen en deponeren van algemene voorwaarden. Zo voorkom je in ieder geval sowieso zakelijke conflicten, omdat jij altijd in je recht staat! 

Opstellen en deponeren

Nadat je je algemene voorwaarden hebt opgesteld of dit hebt laten doen door een juridisch adviesbureau, kun je er ook nog voor kiezen om je algemene voorwaarden te deponeren. Dit houdt in dat de datum altijd op de algemene voorwaarden komt te staan, zodat er nooit een conflict kan zijn over wanneer welke voorwaarden van toepassing waren. Dit is vooral handig als je moeilijk in staat bent om de algemene voorwaarden over te dragen, bijvoorbeeld na een telefonische afspraak. Als je je algemene voorwaarden hebt gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel, kan je klant via het KvK-nummer de voorwaarden makkelijk opvragen. Dit scheelt een hoop communicatie! 

Welke kosten zijn hieraan verbonden?

Er zijn natuurlijk wel wat extra kosten verbonden aan het deponeren van je algemene voorwaarden, maar zoals je ziet laat dit zich snel uitbetalen aan de voordelen die je ervan hebt. Als je het via de KvK regelt, kost dit je zo’n 18,- per jaar. Valt mee, toch? Je kan het eventueel ook via de arrondissementsrechtbank regelen. Dit kost je eenmalig 117,- euro. 

Niet verplicht, wel een dringend advies

Bij het lezen van dit kopje denk je wellicht dat het over het mondkapjesbeleid in Nederland gaat, maar het gaat nog steeds over het deponeren van je algemene voorwaarden. Het is namelijk niet verplicht om het te doen en veel ondernemers laten het daarom maar zitten, ook vanwege de bijkomende kosten. Het dringend advies is echter toch wel om dit serieus te nemen en het alsnog te laten doen. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, kan het je een hele hoop gedoe schelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *