Vastgoed beheer is totaal niet hetzelfde als onderhoud

Nog steeds hoor je mensen wel een s vragen: Wanneer komt die vastgoedbeheerder nou mijn vastgoed totaal onderhoud? Om die problemen nu eens volledig de wereld uit te helpen, lees je hier waarom vastgoedbeheer totaal verschillend is dan onderhoud. 

Facilitaire dienst

Waar aan denken bij beheer?

Bij vastgoed beheer gaat het om het bouwen, kopen, verkopen en bezitten van vastgoed. Vaak hebben vastgoedbeheerders wel afspraken om onderhoud aan hun vastgoed te laten doen, maar steken ze zelf geen poot uit.

Waar aan denken bij onderhoud?

Onderhoud daarentegen gaat over het opknappen en onderhouden van vastgoed. Denk hier bijvoorbeeld aan het wassen van ramen, het opnieuw schilderen van een afgebladderde buitenmuur, het schoonspuiten van een gevel, het reparen van beton, het dichtkitten van hout, het opknappen van daken, het installeren van duurzame materialen en nog veel meer. Vastgoed beheerders zorgen ervoor dat vastgoed er weer jaren tegenaan kan en dat is belangrijk want zonder vastgoed zijn we nergens.

onderhoud aan gebouwen

Zijn er overeenkomsten?

Ja, de naam en waar ze zich uiteindelijk mee bezig houden, maar daar houdt het dan ook op. Hopelijk ben je nu wel zo ver, na deze uiteenzetting, dat je merkt dat ze verder eigenlijk totaal verschillend zijn. Ik zou je aanraden om dit door te vertellen aan vrienden en familie, stuur ze dit verhaal als ze niet meteen overtuigd zijn en samen kunnen we zorgen dat dit misverstand voor eens en voor altijd uit de wereld is geholpen. Vastgoedbeheer is totaal iets anders dan vastgoed onderhoud.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.