Uit de schulden komen, hoe pak je dat aan?

Kom je er niet meer uit met je geld of heb je (steeds hoger oplopende) schulden? Zeker in het tweede geval is het van belang dat je snel in actie komt om het probleem op te lossen. Schakel hulp in (in bepaalde gevallen, bijvoorbeeld voor aandelenlease kun je de hulp van een juristenkantoor zoals Leaseproces inschakelen) of ga zelf aan de slag om uit de schulden te komen. In dit artikel vind je wat tips die je op weg kunnen helpen.

Neem iemand in vertrouwen

Wellicht schaam je je voor je schulden. Het liefst wil je natuurlijk dat anderen zien dat alles goed met je gaat. Toch kan het goed zijn om met iemand over je problemen te praten. Zorg ervoor dat je daar iemand voor uitkiest die je vertrouwt en bij wie je je ei kwijt kunt. Twee weten vaak meer dan één en de ander kan met frisse, nieuwe inzichten komen waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht. Ook heb je op die manier het gevoel dat je er niet alleen voor staat en daardoor kun je gemotiveerder raken om het probleem aan te pakken.

Creëer overzicht

Als je niet weet wat je uitgeeft en wat er binnenkomt, is het lastiger om het probleem aan te pakken en ervoor te zorgen dat ditzelfde probleem in de toekomst voorkomen wordt. Houd een huishoudboekje bij, waarin je precies aangeeft wat je inkomsten zijn, wat je kwijt bent aan vaste lasten en noteer ook alle overige kosten die je maakt. Je kunt er ook voor kiezen om maandelijks (bijvoorbeeld) maximaal 200 euro te mogen uitgeven aan boodschappen. Zet dit ook in je overzicht en houd dit bij, zodat je precies weet hoeveel je per week of maand nog kunt uitgeven.

Je kunt ook advies inwinnen over juridisch gerelateerde zaken bij een juristenkantoor (zoals bijvoorbeeld Leaseproces). 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.