Tips om projecten zo goed mogelijk te managen

Goede projectmanagement is niet eenvoudig. Het is dan ook handig om een aantal richtlijnen te volgen als het aankomt op het managen van projecten, er komen namelijk veel verschillende dingen bij kijken. In dit artikel vind je een aantal handige tips om je project zo goed mogelijk te kunnen managen.

Projectmanagers zijn een must

Om goed resultaat te behalen is het van belang dat je project een echte projectmanager heeft. Vaak vervullen mensen in een andere functie naast hun eigen rol ook die van projectmanager. Dit kan je geld en resources besparen, maar is vaak niet het handigste wat je kunt doen.

Vergader efficiënt

De vergaderingen die je houdt hebben een duidelijk doel nodig. Het is belangrijk dat alles genoteerd wordt door een notulist, ook taakverdelingen, knelpunten en de verwachte resultaten. Zorg ervoor dat er een duidelijk overzicht komt van alle taken, inclusief bijbehorende verantwoordelijke en per taak een deadline. Zo behoud je namelijk het overzicht. Verder is het belangrijk dat er elke vergadering vragen gesteld kunnen worden en te zorgen dat iedereen goed op de hoogte is van wat hij of zij moet doen.

Connect de technici

Het kan erg handig zijn om alle relevante technici in één ruimte bij elkaar te zetten als problemen worden besproken. Zo kan iedereen meedenken, ook bij de problemen van een ander. Overigens kun je elkaar ook versterken op die manier en zorg je er zo voor dat je kennis op allerlei verschillende gebieden met elkaar kunt delen.

Je projecten financieel haalbaar maken

Bij sommige projecten is het handig om zowel inhoudelijke, financiële en juridische kennis in huis te hebben. Je zou dan een adviesbureau gericht op planeconomie in kunnen schakelen, zoals PAS bv. Hun planeconomen hebben bijvoorbeeld veel verstand van de financiële aspecten van gebiedsontwikkeling.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.