Staat de vitaliteit van onze werknemers nog wel op 1?

Tijdens de corona crisis zijn we erachter gekomen dat personeel best goed thuis kan werken. In het begin was het een enorme omslag van kantoor naar thuiswerk, waar mogelijk. Thuiswerken werd door veel werkgevers zeker niet direct omarmd maar we merken nu dat het toch best praktisch kan zijn. Zowel op kantoor als thuis werken heeft voor- en nadelen. Maar denken werkgevers nog wel genoeg aan hun personeel als ze thuis werken? Worden ze niet vergeten? 

Vitaliteit 

Als we het over vitaliteit hebben dan hebben we het onder andere over de gezondheid van de werknemers. Waar we thuiswerken lopen we tegen uitdagingen aan die we op kantoor niet hebben. Je bevind jezelf namelijk constant in dezelfde omgeving en je mist het ritje naar en van kantoor. Hierdoor hebben veel werknemers niet het gevoel dat ze hun werk hebben afgesloten als ze vervolgens thuis op de bank ploffen of eten gaan koken. Dit zijn flinke struggles die werknemers kunnen opbreken. Maar hoe check je nu, zonder die “controle” op kantoor hoe het gaat met je personeel? 

Check 

Met een Vitaliteit Healthcheck weet je hoe jouw personeel er voor staat. Deze check zet jouw personeel namelijk aan tot bewustwording en gedragsverandering. Allereerst heb je een gesprek met een coach waarin je bepaalde doelstellingen bespreekt. Het blijft niet alleen bij praten maar er wordt ook fysiek naar de gesteldheid van de werknemer gekeken. Denk alleen al aan de middelomtrek, BMI en bloeddruk. Zo weet deze organisatie ook waar er aan gewerkt kan gaan worden. Het is namelijk een grote valkuil om thuis te blijven en weinig uit te voeren. Het is juist de bedoeling dat personeel ook actieve en fysieke sporten gaat beoefenen om fit en vitaal te blijven. Daar heb jij wat aan maar ook je werkgever. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *