Spuitwerk voor je oplegger

oplegger

Het laten spuiten van je oplegger heeft diverse redenen. Het is in eerst instantie natuurlijk belangrijk dat deze weer goed oogt. Hiervoor is spuitwerk van hoge kwaliteit vereist. Goede lak en vaste manier van spuiten is belangrijk, dit zodat er geen kleurverschillen of minder nette plekken te zien zijn. Gerelateerde links:

Spuiterij Gouweleeuw

Kraan spuiten

Vrachtwagen spuiterij

Spuitwerk belangrijk

Het spuitwerk moet dus in eerste instantie er dus goed uitzien, maar dat is niet het enige wat belangrijk is. Het is namelijk ook erg belangrijk dat de kwaliteit van de lak goed is zodat de oplegger goed beschermd is voor eventuele oxidatie. Aangezien vele opleggers duizenden kilometers afleggen, hierdoor is er natuurlijk veel kans op steenslag en beschadiging. Wanneer er sprake is van steenslag of beschadiging, zorgt dit ervoor dat er juist roestplekken ontstaan.

Schooperen of stralen

Roestplekken ontstaan nu eenmaal bij opleggers. Dit valt niet te voorkomen. Wat wij van Gouweleeuw wel kunnen, is deze behandelen. Dit kan op twee manieren. Optie één is om deze te stralen. Bij het stralen ontstaat een soort van schuring, hierdoor wordt de roest weggestraald. Wanneer je er voor kiest om te schooperen, kies je voor het thermisch spuiten van zink, aluminium of een andere metaalsoort. Hier is er bij eventuele lakschade minder kans op roestvorming. Na het schooperen zal het lakproces beginnen. Bij Gouweleeuw kunt u altijd een goed eindresultaat verwachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *