Sneller een baan vinden met deze tips!

Kantoor interieur

Bent u op zoek naar een nieuwe baan of uw eerst baan? Dan kunt u zeker wel uit de voeten met deze tips, door deze tips kunt u beter vinden wat u zoekt en misschien zelfs uw droombaan vinden (Bron: topofminds.com).

LinkedIn gebruiken als zoekbron

LinkedIn is een groot social media platform waar u banen kunt vinden. Dit platform is speciaal gebouwd zodat werkgevers en werknemers met elkaar in contact kunnen komen. Via dit platform kunt u niet alleen zoeken naar een baan, maar kan een werkgever u ook vinden. Dit doen zij vaak met een executive search bureau die alle ins en outs weet van LinkedIn

Extra tip: door uw LinkedIn profiel helemaal compleet te maken worden de kansen op een nieuwe baan aanzienlijk groter. Daarom wordt geadviseerd om alles in te vullen, van uw werkervaring tot uw opleiding.

industrial computer

Op Locatie zoeken

Als u op een specifieke locatie naar vacatures zoekt, zorg er dan voor dat u deze in uw zoekopdracht opneemt. Hoe specifieker u bent met de locatie, hoe beter. Dus of u nu in een bepaalde stad wilt werken of dicht bij huis in een kleiner gebied wilt blijven, hoe meer u kunt bepalen waar u wilt zijn, hoe meer kans u hebt om een baan te vinden die aan uw belangrijkste criteria voldoet.

Onze pro tip: om er zeker van te zijn dat de baan binnen een commuteerbare afstand ligt, moet u uw eigen postcode in de zoekopdracht invoeren. U kunt dan filters gebruiken om de afstand tot uw huis te vergroten of te verkleinen.

Op Sector zoeken

Als u op zoek bent naar een baan in een bepaalde branche, maar u weet niet zeker waar u moet beginnen, is zoeken op sector een uitstekende manier om te zien wat er beschikbaar is. Nadat u de door u gekozen sector heeft geselecteerd, krijgt u over het algemeen een lijst met mogelijke functietitels en kunt u het aantal beschikbare vacatures onder deze titel zien.

Onze toptip: Sectoren zijn een goede plek om te beginnen, maar worden er niet te afhankelijk van. Sommige bedrijven vermelden rollen op basis van hun eigen branche, en sommige functietitels kunnen van toepassing zijn op een aantal verschillende beroepen, wat betekent dat u mogelijk een functie misloopt die bij u past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *