Organisatieontwikkeling, iets voor jou?

Organisatieontwikkeling is een relatief begrip, je kunt er een miljoen definities voor bedenken. Eigenlijk gaat dit begrip goed samen met verandermanagement. Maar wat houdt het begrip in en is het wat voor jouw bedrijf? In dit artikel lees je daar meer over.

Het veranderen van jouw organisatie

Organisatieontwikkeling staat eigenlijk voor het doorgroeien naar een bepaald van tevoren gesteld doel. De toegevoegde waarde zit hem vooral in de ontwikkeling.

Wanneer is organisatieontwikkeling iets voor jou?

Organisatieontwikkeling is wat voor jouw bedrijf als jij met jouw mensen wil doorgroeien naar een hoger level. Het vergt echter moeite en inzet van jou en al jouw werknemers. Het is een proces dat tijd en vaak ook geld kost. De tijd, het geld en de motivatie mag niet ontbreken!

Hoe ga je te werk?

Het is belangrijk dat er tijdig een plan gemaakt wordt voor het doorvoeren van de veranderingen. Ook is het belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt over wat de plannen zijn en vooral ook wie er bij de plannen betrokken zijn en wat hun aandeel in de planning is. Daarnaast is het belangrijk om de motivatie bij iedereen te peilen en hier tijdig op in te spelen. Het is aan te raden om te zorgen dat iedereen goed op zijn of haar plek zit alvorens de start van het traject.

Heb je hulp nodig bij een dergelijk programma? Schakel dan hulp in en neem even een kijkje bij: www.haagsebeek.nl. Hier vind je tips en eventueel hulp bij het opzetten en doorvoeren van verandermanagement en organisatieontwikkeling.