Licht je producten positief uit

productfotografie

Voor een webshop is er niets zo belangrijk als goede foto’s van je producten, foto’s die niet goed zijn of niet goed van kleur zorgen ervoor dat iemand iets krijgt wat niet voldoet aan zijn verwachtingen. Gevolg is dat je meer retouren hebt, dit kost geld en levert niets op. Waar je voorheen naar de winkel ging, en iets vast kon houden en kon zien en voelen wat je kocht is dit in een webshop niet zo. Goede productfotografie is van cruciaal belang om het product zo in je winkel te hebben dat het een realistisch beeld is. Steeds meer mensen kopen via internet, het wordt steeds belangrijker dat je goede foto’s en een haarscherp beeld geeft van de producten in je online winkel. Zijn je foto’s niet goed dan haken potentiële klanten af en gaan ze naar een ander toe. 

Kies voor kwaliteit

Hoe mooier de foto is hoe sneller iemand overgaat tot een aankoop, natuurlijk moet wel je product gefotografeerd worden precies zoals het is. Studiovhf is gespecialiseerd in het maken van productfoto’s, producten komen in je je online winkel te staan zoals ze zijn en worden verkocht. Je kunt geen webshop meer runnen zonder te werken met professionele productfotografie. Een eerste indruk is zoals bij vele dingen hier ook belangrijk, ziet de klant een professionele duidelijke foto dan koopt hij het product sneller dan bij een slechte foto. Je moet onderscheidend zijn met je foto’s, er zijn namelijk meer dan 50.000 webshops alleen al in Nederland op internet te vinden. Een professionele productfoto is het verlengstuk van je onderneming, je vertelt als het ware je verhaal aan de klanten. Fotografeer je producten van meerdere kanten, geef een beeld zoals het product is en laat de kwaliteit ervan zien in woord en beeld.

productfotografie

De camera maakt de foto’s niet

Je kunt een perfecte camera hebben, maar dat betekent nog niet dat je ook mooie foto’s kunt maken. De combinatie van StudioVHF en perfect materiaal maken dat je schitterende en levensechte foto’s in je winkel krijgt. Er zijn verschillende soorten mogelijkheden voor het maken van productfoto’s, of je nu 3D foto’s wilt hebben of gebruik wilt maken van platte foto’s het is allemaal mogelijk. Het is niet alleen een kwestie van een goede foto maken, de goede belichting en achtergrond zijn net zo belangrijk. Of misschien nog wel belangrijker om een realistisch beeld te krijgen van een product. Hoe creatiever de fotograaf is, hoe beter en mooier de producten in beeld komen. Goede productfotografie is een vak, een passie om het mooiste resultaat te krijgen op je lens.

Waarom een professionele productfoto’s?

Professionele productfoto’s maken het verschil in beeld, je kunt nog zo’n goede omschrijving hebben van een product maar een foto maakt het verschil. Je creëert direct een bepaalde sfeer en een gevoel blij de klant, bewerk de foto’s zo na om perfectie te bereiken. Zorg er altijd voor dat de kleuren van de foto’s realistisch zijn, voorkom dat de kleur anders is op de foto dan het echte product. Vaak worden hier de meeste fouten gemaakt, neem productfotografie serieus en besteedt er tijd en aandacht aan. Werk je met goede foto’s dan zal je zien dat er minder producten terug worden gestuurd vanwege andere kwaliteit, of een tegenvallende kleur. In een zeer professionele omgeving worden de producten gefotografeerd. Natuurlijk zijn je wensen als webshopeigenaar belangrijk, we nemen deze altijd mee bij het maken van de foto’s. De foto’s moeten een beeld geven van je bedrijf, dit kun je doen door de stijl te hanteren die aansluit op je winkel. 

productfotografie

Geschikt voor ieder apparaat

Wanneer de foto’s zijn geplaatst in je webshop wil je natuurlijk dat deze ook goed zijn te bekijken op verschillende apparaten. De meeste mensen kijken tegenwoordig veel op de smartphone, op welk apparaat je de foto’s bekijkt ze zijn altijd duidelijk en scherp. Ook als de productfoto’s worden vergroot blijven ze haarscherp te bekijken. De klant ziet altijd een product wat natuurgetrouw is, hoe groot of klein het scherm waar de foto bekeken wordt ook is. Bespaar niet op productfotografie, je kunt maar een keer een eerste indruk krijgen in je webshop, als klanten afhaken omdat je geen duidelijke foto’s hebt komen ze niet meer terug. Wordt ook onderscheidend met schitterende levensechte productfoto’s, ga niet voor minder dan alleen het beste voor je bedrijf. Licht je producten op een positieve manier uit, laat zien dat je het beste in je assortiment hebt. Wat voor producten je ook verkoopt, StudioVHF zet ieder product professioneel op de gevoelige plaat.