Je spaargeld vastzetten

Deposito sparen

Sparen kun je op een aantal verschillende manieren, met deposito sparen zet je het spaargeld voor een bepaalde periode vast. Hierdoor krijg je in veel gevallen een hogere rente, het geld is niet eerder opneembaar dan de einddatum. Wil je het geld toch eerder opnemen dan betaal je meestal een boete, ook bij het vastzetten van spaargeld is de rente verschillend bij de banken. Sparen.com heeft voor deposito sparen voor jou de alle rentes van de banken op een rijtje gezet, zo maak je optimaal gebruik van de spaarrente voor je geld.

Deposito sparen

Geld op een spaarrekening

Wanneer je geld op een normale spaarrekening zet is dit meestal vrij op te nemen. Er kunnen wel wat regels aan verbonden zijn, maar doorgaans is het gewoon mogelijk in tegenstelling tot een deposito rekening. In principe maak je met de bank een afspraak dat je voor een bepaalde periode je spaargeld laat staan, vaak is deze rente iets hoger dan de variabele rente die je krijgt bij een normale spaarrekening. Geld bijstorten is niet mogelijk, dan moet je wachten tot de termijn is afgelopen of een nieuwe depositorekening openen.

Deposito sparen

Het idee is misschien niet heel erg aantrekkelijk, deposito sparen en dan niet aan je geld kunnen komen. Je moet het ook alleen doen als je zeker weet dat je het geld niet nodig hebt. De extra rente is mooi meegenomen op je spaargeld, en motiverend om niet je geld op te nemen. Kijk goed naar de voorwaarden van de banken, een hogere rente wordt veel aangeboden door buitenlandse banken. Deze vallen niet onder het Nederlandse garantiestelsel.