Je goederen internationaal verzenden? Let hier dan op

Wil je pakketjes internationaal verzenden, bijvoorbeeld omdat je een webshop hebt met klanten over de hele wereld? Er worden ontzettend veel internationale aankopen gedaan, namelijk door maar liefst 53% van de Europese consumenten. Wanneer je echter internationaal wilt gaan verzenden, dien je op verschillende dingen te letten. We hebben er hier wat voor je op een rijtje gezet.

Door wie laat je het verzenden?

Er zijn meerdere opties als het aankomt op het internationaal verzenden van je pakket. Denk bijvoorbeeld aan een expediteur Rotterdam (meer informatie hierover vind je op de website van Ritra). Vergelijk verschillende koeriers met elkaar, zodat je het voordeligst uit bent en voorzien bent van de beste service.

Verpak de goederen op de juiste manier

Je wilt natuurlijk dat klanten je pakketjes in goede staat ontvangen. Het is dan ook van belang dat je deze zo goed mogelijk inpakt. Zorg voor een stevige verzenddoos en voorzie deze van opvulmateriaal, zoals bubbelfolie. Gaat het om breekbare goederen, dan dien je het pakket natuurlijk nog beter in te pakken zodat alles heel blijft. Het is niet toegestaan om kranten als opvulmateriaal te gebruiken.

Vergelijk levertijden met elkaar

Niet alle levertijden zijn hetzelfde. Kijk dus van tevoren wat de levertijd overal is en geef je klant meerdere opties. Ze dienen te keuze te hebben uit een normale verzending, maar daarnaast ook uit eentje die iets langer duurt en een Express levering waarbij ze wat meer betalen.

Niet alle producten mogen internationaal verzonden worden

Let erop dat je niet alle producten internationaal kunt verzenden. Het gaat hier bijvoorbeeld om vloeibare substanties zoals nagellak, parfum, spuitbussen, alcoholische dranken en benzine of olie. Zoek van tevoren een lijst op waarin je precies kunt zien wat er allemaal wel en niet is toegestaan. Zo voorkom je teleurstellingen! Kijk daarbij ook op de website van de vervoerder, zodat je zeker weet dat je voorzien bent van de meest recente informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *