In employment screening

Waarom het een goede keuze is om diensten voor in employment screening te gebruiken

Het gebruik van sociale media bij in employment screening is de afgelopen drie jaar in populariteit toegenomen. Human Resources-afdelingen in veel sectoren hebben ontdekt dat aanwezigheid op sociale netwerken, en de daarmee samenhangende verhoogde blootstelling aan klanten, leidt tot hogere conversiepercentages voor nieuwe klanten. In sommige bedrijfstakken heeft het gebruik van sociale netwerken bij het screenen van werkgelegenheid echter geleid tot banenverlies, of op zijn minst verminderde kansen op werk. In het geval van rechtshandhaving is deze vermindering van beschikbare banen verontrustend, omdat het gebruik van sociale netwerken bij de screening van werkgelegenheid een van de instrumenten is die ze momenteel niet hoeven door te snijden.

In employment screening in het wervingsproces

Om in employment screening in het wervingsproces uit te voeren, moet er een uniforme methode zijn om alle sollicitanten te screenen. Veel bureaus gebruiken screening op papier, wat tijdrovend en onbetrouwbaar is. De meeste werkgevers geven er de voorkeur aan om online prescreeningdiensten te gebruiken om de efficiëntie en nauwkeurigheid van hun wervingsproces te vergroten. Het grootste voordeel van het gebruik van prescreeningdiensten is dat werkgevers tijd besparen door het persoonlijke screeningproces niet uit te voeren. Online screeningsdiensten zijn uiterst kosteneffectief, en in onderzoeken is aangetoond dat werkgevers die ze gebruiken om veertig procent meer geld te besparen op hun arbeidskosten dan werkgevers die geen prescreeningdiensten gebruiken.

Het kiezen van een antecedentenonderzoek

Bij het kiezen van een antecedentenonderzoek is het belangrijk om er een te vinden met ervaring in de branche. Ervaring hebben is erg belangrijk omdat je iemand wilt die bekend is met de federale en staatswetten, die sterk kunnen verschillen van staat tot staat. Daarnaast wilt u ook iemand die ervaring heeft met het uitvoeren van antecedentenonderzoeken in verschillende formaten. Sommige bedrijven voor antecedentenonderzoek doen alleen zaken op papier. Daarom, als u ervoor kiest om voor deze optie te gaan, moet u ervoor zorgen dat de informatie die u van hen ontvangt in een formaat is dat gemakkelijk te lezen en te begrijpen is. Diensten voor in employment screening zijn uitstekend geschikt voor elke branche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *