Iedereen unieke software op maar

Natuurlijk is ieder bedrijf uniek, geen baas zou anders durven beweren! Natuurlijk is zijn of haar bedrijf beter, sneller, goedkoper, klantvriendelijker en als het even kan ook efficiënter dan dat van de concurrent. Ten slotte levert ieder bedrijf een uniek product of unieke service. Maar als een bedrijf service op maat biedt, waarom zou datzelfde bedrijf datzelfde dan niet afnemen? Als een bedrijf echt uniek wil zijn in de service die het biedt, maakt het bedrijf ook gebruik van software op maat.

De mogelijkheden van software op maat

Voorraadbeheer kan in Excel, natuurlijk. Maar een bedrijf wat een heel magazijn beheert heeft behoefte aan een systeem wat automatisch communiceert tussen de mensen op kantoor en de mensen in het magazijn. Volautomatische beheersystemen is een fractie van wat momenteel aangeboden wordt in de rap groeiende wereld van software op maat. Naast beheersystemen kan je bij software op maat ook denken aan smartphone apps voor zakenmensen die hun werk al reizend doen en niet voor iedere handeling een laptop kunnen pakken. Of wat te denken van software op maat voor serious gaming en e-learning, bewezen effectieve vormen van bijscholing.

Software op maat in de publieke sector

Ook kan je bij software op maat denken aan culturele instellingen als musea die een nieuwe ervaring willen bieden aan hun bezoekers. Bezoek tegenwoordig een museum en de kans is groot dat je naast de klassieke manier van rondlopen ook een audiotour, extra informatie achter QR codes en zelfs augmented reality kan toevoegen aan de beleving. Allemaal software op maat, want geen serieus museum kan uit de voeten met een standaard format. Naast musea maken ook concertzalen gebruik van software op maat, sommigen voor de kaartverkoop die ze in eigen hand willen houden, anderen voor het efficiënter werken met betaling aan de bar en bijbehorende leeftijdscontrole. En hiermee hebben we het enorme scala aan digitale platforms dat wordt toegepast in het onderwijs nog niet benoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *