Hoe vind ik nieuw personeel voor mijn bedrijf? 4 tips!

sollicitatie

Je bedrijf groeit steeds harder dus het is tijd om extra personeel te zoeken. Er zijn verschillende manieren om nieuwe werknemers te werven. Wat voor jou de beste manier is, kan voor iemand anders minder goed werken. We geven jou in deze blog verschillende tips om personeel te werven. 

Recruitmentbureau

Een recruitmentbureau zoals Talentem werkt in de wereld van werkzoekenden. Ze hebben veel ervaring met het vinden van het juiste teamlid. Elke functie kunnen zij vervullen, denk aan: een manager, directeur of andere professional. Er zijn uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in bepaalde branches. Zo vind je nog gerichter een nieuw teamlid.

Via via

Wat ontzettend goed kan werken, is het inzetten van je eigen personeel. Jouw personeel kan als een ambassadeur nieuwe teamleden zoeken. Hiermee bespaar je wervingskosten en de kans op slagen is groot. Jouw eigen personeel weet als geen ander wie er in het bedrijf past. Je kunt het werven van nieuw personeel stimuleren door er een wervingsbonus aan te koppelen.

LinkedIn

LinkedIn is hét platform voor werkend Nederland. Je kunt op LinkedIn vacatures plaatsen. Zorg ervoor dat de oproep er aantrekkelijk uitziet en geef duidelijke informatie over de vacature. Niet alleen LinkedIn is een goed platform voor het opbouwen van relaties, Instagram en Facebook kun je ook inzetten. Zet in op kwaliteitsvolle content!

Doorgroeien

Waarom buiten het bedrijf zoeken als de juiste kandidaat al bij jouw bedrijf werkt? Voor medewerkers is het aantrekkelijk om door te groeien binnen het bedrijf. Intern werven heeft 2 grote voordelen: iemand kent het bedrijf al en zal snel zijn draai vinden. Je bespaart hier ook kosten op een werving- en selectieprocedure.

Bekijk ook: 

Selectie assessment

Loopbaanassessment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *