Hoe moet ik mijn eigen kledinglabels maken?

superlabelstore.com

Heb je altijd al willen weten of het mogelijk is om je eigen kledinglabels maken? Dat is zeker mogelijk, ook online. Je kunt het hele label zelf ontwerpen en laten produceren. Kledingstukken zijn altijd voorzien van verschillende soorten labels. Zo zijn er hang tags, maatlabels en waslabels. De laatste zijn misschien wel de belangrijkste, omdat de kleding op de juiste manier verzorgd moet worden om zo lang mogelijk van goede kwaliteit te blijven. Maar hoe gaat het ontwerpen ervan?

Stappen in ontwerpen

De eerste stap van het ontwikkelen van waslabels is om het label natuurlijk te ontwerpen. Het label moet dan worden voorzien van wasinstructies, die omschrijven hoe het kledingstuk het best gewassen kan worden. Vervolgens moeten er wassymbolen worden toegevoegd, die informatie geven over de temperatuur, mogelijkheid om in de droger te doen, of je het kunt strijken, et cetera. Ten slotte kun je ervoor kiezen om jouw logo of merk aan het label toe te voegen.

superlabelstore.com

Wanneer het label is ontworpen, kun je hem vervolgens laten drukken. Dit hoef jij zelf niet te doen. Dit doet het bedrijf namelijk voor je. Vervolgens bepaal je hoe veel labels je nodig denkt te hebben. Eén tip: hoe meer labels je bestelt, hoe meer korting je vaak krijgt, omdat het goedkoper is om in grote aantallen te produceren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *