Het nut van een goed ingericht magazijn

magazijnstelling

Er zijn veel bedrijven die leunen op een goed ingericht magazijn, omdat dit soms cruciaal kan zijn voor hun continuïteit. Veel bedrijven hebben producten opgeslagen in hun magazijn. Deze producten liggen daar dan klaar voor transport of juist om daar een langere tijd te blijven. Bedrijven die een goed ingericht magazijn nodig hebben zijn onder andere transportbedrijven die transport en op- en overslag doen van producten voor hun klanten, voor webwinkels die de producten op voorraad moeten hebben als er een order binnenkomt en productiebedrijven die hun producten moeten opslaan voordat deze getransporteerd kunnen worden. Dit allemaal moet juist zijn ingericht en hier moet over na zijn gedacht.

Magazijnstellingen

Een goede magazijninrichting is belangrijk om zo efficiënt mogelijk en goed mogelijk de operationele werkzaamheden te kunnen uitvoeren voor de meeste bedrijven. Een magazijnstelling is een belangrijk onderdeel hiervan, omdat deze ervoor zorgt dat producten opgeslagen kunnen worden. Magazijnstellingen zijn in verschillende formaten en mogelijkheden beschikbaar, ze kunnen groot, klein, hoog of laag zijn. Dit is per bedrijf verschillend, omdat ieder bedrijf weer andere producten, grondstoffen of benodigdheden opslaat.

Andere plekken

Niet alleen magazijnen maken gebruik van het gemak van magazijnstellingen. Ook kantoren of productieruimten maken regelmatig gebruik van stellingen die hetzelfde doel hebben als magazijnstellingen in een magazijn. Bijvoorbeeld laboratoria gebruiken ook regelmatig stellingen om monsters (tijdelijk) op te slaan en kantoren gebruiken dit vaak voor bijvoorbeeld dozen met kantoorbenodigdheden.

Magazijnsysteem

Een magazijnsysteem kan voor deze bedrijven ook interessant zijn, omdat dit kan helpen bij het orderpicken van de producten uit de magazijnstellingen. Vaak zullen middelgrote tot grote bedrijven gebruik maken van een dergelijk systeem, omdat de investering eerder uit kan. Magazijnstellingen zijn daarentegen voor ieder bedrijf relevant met een magazijn.

Orderpickers

In een magazijn wordt dagelijks gewerkt door verschillende orderpickers. Dit zijn medewerkers van het bedrijf die de taak hebben om alle bestelde producten uit de magazijnstellingen haalt. De orderpickers in een magazijn maken vaak gebruik van hulpmiddelen om zo efficiënt mogelijk te werken. Dit houdt in dat ze zo snel en goed mogelijk de bestelde producten uit de stellingen halen en deze vervolgens klaarmaken voor transport. Hier wordt dan bijvoorbeeld zo’n systeem voor gebruikt. Hiermee kunnen de orderpickers dan de producten lokaliseren en scannen om ervoor te zorgen dat de fysiek gedane werkzaamheden ook worden vastgelegd, zodat iedereen.