GWW vacatures: dit moet je weten

GWW vacatures

Wil je werken in de GWW? Je bent niet de enige, maar er is een aardige eisenlijst voor mensen die dit soort werk willen doen. Gelukkig zijn er wel veel GWW vacatures om uit te kiezen op dit moment. Wil jij in deze sector aan de slag? Hier lees je alles dat je moet weten.

Techniek

De betekenis van GWW

De mensen die werkzaam zijn in GWW zijn nog onderverdeeld in een aantal sectoren. Bovendien zijn er ook meerdere niveaus om uit te kiezen. Maar eerst bekijken we de definitie van de afkorting: GWW is een afkorting voor de in de civiele techniek gebruikte term grond-, weg- en waterbouw. GWW omvat een groot aantal disciplines in deze bouwtak zoals de bouw van dijken, bruggen, kanalen, cultuurtechnisch grondwerk, baggerwerken, waterbouw en wegenbouw. Er is dus heel veel werk in deze sector en het komt eigenlijk vrijwel nooit stil te liggen. Zeker niet in een land als Nederland waar we op dagelijkse basis bezig zijn met water management. Er is dus – zeker in die sector – altijd wel iets te doen.

Groeimogelijkheden

Niveaus van werkzaamheden

Maar welk deel van zo’n bouwproces zou jij op je willen nemen? Dat hangt er vanaf waar je goed in bent, wat je wil en wat je kan. Heb je bijvoorbeeld civiele techniek gestudeerd, dan kom je ongetwijfeld aan de kant van de ontwerper terecht. Je bent misschien niet direct aan de bouw bezig maar je ontwerpt en stuurt een project waar nodig. Dat is wel een flinke verantwoordelijkheid en je krijgt niet vaak de kans om je handen vuil te maken. Wil je dat laatste wel graag doen? Dan moet je op een bouwplaats komen te werken. Daar sta je echt met je voeten in de aarde en ben je flink aan het werk.