3 voordelen van Europees transport uitbesteden aan een expediteur

Verkoopt jouw bedrijf goederen? Dan is de logistiek een belangrijk onderdeel van jouw bedrijfsvoering. Aan het begin van ieder logistiek proces staat de vraag centraal of je deze goederen zelf gaat vervoeren of dat je dit laat doen door een professionele partner. Dit zijn 3 voordelen van het uitbesteden van Europees transport aan een expediteur.

Wat doet een expediteur?

Allereerst is het handig om te weten wat een expediteur precies doet. Een expediteur is de organisator van alles wat er komt kijken bij het vervoeren van jouw goederen. Zo zorgt deze partij voor de afhandeling van administratieve formaliteiten zoals het aanvragen van de benodigde vergunningen. Ook het opvragen en vergelijken van prijzen en het onderhandelen over de prijs, het organiseren van wegvervoer en het opslaan van goederen behoren tot de werkzaamheden. Zeker bij Europees transport waarbij je te maken hebt met diverse betrokken partijen, heeft een expediteur een grote toegevoegde waarde. Vraag daarom de hulp van een expeditiebedrijf.

Groepage van kleine loten goederen door een expediteur

Doe je regelmatig kleinere zendingen? De expediteur voegt deze samen met de kleine zendingen van andere ondernemers zodat er een grotere lading ontstaat. Hierdoor dalen de kosten van vervoer voor kleine loten goederen. Waar een transporteur slechts verantwoordelijk is voor het vervoer van jouw goederen, neemt een expediteur de rol van bemiddelaar aan. Deze denkt met je mee, geeft advies en zorgt ervoor dat het hele vervoersproces voor je uit handen wordt genomen en veilig wordt uitgevoerd. Hierdoor heb jij meer tijd om je te focussen op je bedrijf.

Flexibiliteit van een expediteur

De expediteur beschikt over een uitgebreid netwerk van diverse vakkundige landenspecialisten. Hierdoor kan er snel geschakeld worden en krijg je in korte tijd antwoord op jouw logistieke vragen met betrekking tot een bepaalde zending. Ook kun je inspelen op nieuwe onverwachte ontwikkelingen wanneer je samenwerkt met een expediteur. Hierdoor brengt het vervoer minder operationele en financiële risico’s met zich mee. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het onderhouden van de logistiek, het aannemen en opleiden magazijnpersoneel of de grootte van de opslagruimte.

Snel en efficiënt logistiek proces door uitbesteding aan expediteur

Kies je ervoor om de logistiek uit te besteden aan een expediteur, dan kies je voor snel transport dat rechtstreeks geleverd wordt. De expediteur voert jouw logistieke proces uit op een manier die het meest efficiënt is. Deze vakman beschikt namelijk over uitgebreide kennis en ervaring met betrekking tot het vervoer naar andere landen in Europa.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.