Energiemonitoring voor de industrie

Voor veel bedrijven is het energieverbruik een grote kostenpost. Mocht je op je energie kunnen besparen is dit zeker belangrijk om te overwegen. Door middel van energiemonitoring van eL-Tec Elektrotechnologie krijg je een inzicht over het verbruik van energie van je bedrijf.

Vijf tips om energie te besparen

Natuurlijk kun je het grootschalig energieverbruik van je bedrijf onder de loep nemen, maar een duurzamere wereld begint bij jezelf. Daarom zijn de volgende tips opgesteld om veel energie te kunnen besparen met de dagelijkse bezigheden, gewoontes en behoeftes.

Gebruik LED verlichting


LED lampen zijn meer dan 80% zuiniger dan een gloeilamp en 75% zuiniger dan een lamp van halogeen. Ook gaat de LED lamp veel langer mee. Hierdoor hoef je minder kosten te maken en is het beter voor het milieu.

Isoleer je huis

Het isoleren van je huis is ook enorm belangrijk. Tijdens het verwarmen van je woning kun je nog steeds veel warmte verliezen doordat het huis slecht geïsoleerd is. Het isoleren van je huis kun je op veel verschillende manieren doen: zo kun je dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie verwerken in je woning. Voor deze manieren van isoleren is er subsidie beschikbaar.

Gebruik minder water


Het verbruiken van minder (warm) water verlaagt de waterrekening en in het geval van warm water ook de energierekening. Water is te besparen door het gebruik van een energiezuinige douchekop. Deze douchekoppen laten minder waterstroming door en zorgen zo voor een waterbesparing van tot wel 50%!

Maak gebruik van zonne-energie

Zonne-energie gebruiken is een passieve manier om elektriciteit zelf op te wekken! Door het gebruik van zonnepanelen kan er elektriciteit opgewekt worden die vervolgens ingezet kan worden voor allerlei doeleinden. Zo kan dit ingezet worden voor bijvoorbeeld warm tapwater uit de kraan of voor het verwarmen van de radiatoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *