Een rubberen of siliconen slang: wat is de beste optie?

Siliconen slang

Als een slang in je auto aan vervanging toe is, dan moet je een nieuwe plaatsen. De slangen in bestaande en wat oudere auto’s zijn vaak gemaakt van rubber. Je kunt er echter ook voor kiezen om een siliconen slang te plaatsen. Wat is nu precies het verschil tussen een siliconen slang en een rubberen slang? Dat lees je hieronder.

Onderdeel vervangen

Monteren van de slang

Wat betreft de montage en toepasbaarheid, verschillen rubberen en siliconen slangen eigenlijk niet zo heel veel. Beide soorten slangen zijn vrij simpel te monteren, omdat zowel rubber als silicone erg flexibel is. Het is eenvoudig om ze op de juiste plek te krijgen en ze sluiten vaak ook goed aan. Beide materialen zijn bovendien bestand tegen vloeistoffen en temperatuurverschillen. Daarom wordt zowel rubber als silicone veel gebruikt in auto’s.

De slang verwijderen

Hoewel het relatief gemakkelijk is om rubberen en siliconen slangen te monteren, is het niet bij beide even simpel om ze te verwijderen. Silicone is inderdaad simpel te verwijderen maar bij rubber ligt dat anders. Een rubberen slang voegt zich namelijk snel samen met andere materialen en zit daardoor soms hardnekkig vast.

Groot aanbod

Hoe duurzaam zijn deze materialen?

Zowel rubberen als siliconen slangen zijn duurzaam. Ook zijn beide bestand tegen meerdere weersomstandigheden. Als duurzaamheid dus belangrijk is voor je, zit je eigenlijk met beide materialen goed. Robber kan wel uitdrogen, waardoor een rubberen slang sneller gaat scheuren. Siliconen slangen drogen niet uit.