Een huis verbouwen is lastig

Het verbouwen van je huis gaat altijd samen met lastige dilemma’s. Wat voor vloer wil ik in huis, wat voor behang, welke kleur behang en ga zo maar verder. Tegenwoordig is er bijna ieder jaar een nieuwe trend die mensen vaak volgen als ze iets in huis gaan verbouwen. Tegenwoordig is het helemaal hip om je huis industrieel in te richten. Denk aan zwarte metalen deuren, Zwarte kranen, een beton cire badkamer vloer, een visgraat vloer. Tijdens het brainstormen naar ideeën voor een nieuwe inrichting van je huis is het dus belangrijk om goed te weten welke stijl je graag wilt in huis en daarna gaat kijken hoe je jouw eigen stijl zo goed mogelijk in je huis terug kan laten komen.

Waar komen deze trends vandaan?

Tegenwoordig komen alle trends overwaaien vanuit andere landen. Vroeger was het delfts blauw in Nederland erg hip en hingen de muren vol met kleine tegeltjes. Tegenwoordig zijn we vaak op zoek naar grote tegels voor in huis. Zo zie je bijvoorbeeld in badkamers dat er gebruik gemaakt wordt van veel grotere tegels, of worden er helemaal geen tegels meer gebruikt en wordt er een beton cire badkamer vloer gestort en heb je dus een vloer zonder voegen wat er erg strak uit ziet. Deze trends komen vaak overwaaien uit warmere landen. Neem bijvoorbeeld Ibiza, waar wit de basis is van een huis en daaromheen veel met houtkleurige elementen wordt gewerkt om er een zomers gevoel aan over te houden.

Je eigen stijl maken

Tijdens het verbouwen van je huis is het belangrijk en leuk om een beetje je eigen stijl te maken, zodat je niet een ‘normale’ inrichting krijgt die erg lijkt op wat iemand anders heeft. Als je bijvoorbeeld een beton cire badkamer vloer wilt, kan je de keuze maken of je de vloer helemaal strak wilt hebben of er juist een bepaalde veeg in wilt hebben, of een speciale kleur waar je van houdt. Dit allemaal is mogelijk met beton cire. Je kunt er ook voor kiezen om er een bepaalde veeg in te zetten, waardoor je vloer er niet helemaal strak uitziet en net iets speelser is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *