Een bestaande domeinnaam verhuizen naar jezelf

website

Voordat je een domeinnaam verhuizen kunt, moet je deze eerst overnemen. Hiervoor kijk je op domeinmagazijn.nl naar de domeinnamen die ter overname worden aangeboden. Behalve de URL, ofwel de website, zie je ook wanneer deze is geregistreerd en wat de vraagprijs is. Als je de domeinnaam verhuizen wil, stuur je een mail om te laten weten dat je interesse hebt in de specifieke domeinnaam en bereid bent de vraagprijs hiervoor te betalen. Als je de ontvangen factuur hebt betaald, krijg je een token toegestuurd en kun je de domeinnaam verhuizen. 

Veilige transactie met token en betrouwbare internetprovider

Een token is een autorisatiecode voor de domeinnaam. Deze bestaat uit 12 letters en cijfers en hiermee verifieer je dat jij nu de eigenaar van de domeinnaam bent. Als je al over een domeinnaam bezit, maar je geen token meer hebt, omdat je deze kwijt bent geraakt, kun je deze opvragen bij je internetprovider. Bij je internetprovider kun je ook een mailadres voor bij je domeinnaam aanvragen. Je moet er wel voor zorgen dat je een betrouwbare provider hebt. Het zou natuurlijk zonde zijn als je provider met verkeerde bedoelingen jouw domeinnaam en mailadres kan misbruiken. Een betrouwbare provider is in bezit van de juiste certificaten en is aangesloten bij een brancheorganisatie. 

Factoren die een rol spelen in waardebepaling van een domeinnaam

Een domeinnaam verhuizen vereist dus allereerst het vinden van een passende domeinnaam. Een korte domeinnaam is vaak praktischer en meer waard, evenals een domeinnaam die al langer geregistreerd staat. Deze factoren zijn dan ook van invloed op de prijs, hoewel deze uiteindelijk door de huidige eigenaar van de domeinnaam bepaald wordt. Andere invloeden zijn vraag en aanbod en marketingwaarde. Je kunt bestaande domeinnamen op de website browsen op alfabetische volgorde of door te filteren op een categorie zoals sport of zakelijk. Specifieke domeinnamen kun je vinden via de zoekoptie. 

Escrow service: domeinnaam verhuizen via notaris of advocaat

Voel je je niet comfortabel om zelf het domeinnaam verhuizen te regelen, dan kun je ook gebruik maken van een escrow service. Een notaris of advocaat wordt hiervoor ingeschakeld. De notaris of advocaat ontvangt op een derdengeldrekening de overdrachtsvergoeding van de koper. De notaris of advocaat ontvangt in dit geval ook het token en overdrachtsformulier. De overdracht vindt plaats als deze acties allemaal zijn uitgevoerd naar behoren en zijn afgerond. Vervolgens kun je de domeinnaam verhuizen.