Dit is hoe jij een goede template maakt

Je bent bezig een presentatie voor te bereiden, maar je kan niet de goede indeling en achtergrond maken of kiezen. Dan is er de mogelijkheid om een template te maken die aan jouw eigen criteria voldoet. Bij het maken van een template kan je alles in de presentatie bewerken en aanpassen hoe je het maar wilt. Als de template af is en past bij je presentatie dan geeft dit een professionele factor met zich mee. Handig he? Je kan doormiddel van een template de perfecte stijl voor je powerpoint maken. 

Wat is een PowerPoint template? 

Een powerpoint template is een sjabloon in powerpoint die je kan kiezen als thema voor je presentatie, dus de hele lay-out. Deze templates kan je ook zelf maken doormiddel van een programma of in powerpoint zelf. Als je in powerpoint een template maakt heb je wel bepaalde beperkingen zoals de achtergronden waaruit je kan kiezen. Je kan de template ook maken in een extern programma waar je veel meer opties hebt om je template zo mooi en professioneel mogelijk kan maken. 

Maken van een template 

Een powerpoint template maken niet lastig als je maar weet hoe het moet en met welk programma je het maakt. Als je die beslissing hebt genomen moet je nadenken over waar het onderwerp van jouw presentatie over gaat. Dit is noodzakelijk om te weten want de kleuren waar je uit kan kiezen geven allemaal een ander beeld bij jouw presentatie. Een wat donkerdere kleur kan een rustige en zakelijke uitstraling geven aan je powerpoint. Felle kleuren kunnen weer goedkoop overkomen zoals de kleur rood vaak wordt gebruikt voor producten die niet duur zijn of in de actie zijn. Je hebt nu je kleur bepaald en gaat het lettertype bepalen. Het lettertype kan klein en onleesbaar zijn, maar ook groot en duidelijk. De indeling van jouw sjabloon powerpoint moet ook gemaakt worden. Kies je voor een drukke of een rustige indeling?   

Wanneer heb je een PowerPoint template nodig? 

Powerpoint templates gebruik je wanneer je een zakelijke powerpoint maakt, maar het is ook handig om er een te gebruiken als je snel een powerpoint wilt maken en hij moet er gestructureerd uitzien. Doordat je zo veel verschillende templates kan kiezen en maken is er bij elk onderwerp en presentatie wel een passende template om je powerpoint zo mooi mogelijk te maken. Je kan zelfs een sjabloon maken met daarin de huisstijl van het bedrijf waar je werkt. Door de huisstijl van het bedrijf in je sjabloon te gebruiken laat je tijdens een presentatie dus de kleuren van jouw bedrijf zien en dat geeft een indruk op het publiek. Als ze later een keer de kleuren combinatie zien die het bedrijf gebruikt en ook gebruikt werd voor jouw sjabloon dan schemert jouw bedrijf door de kleuren in de gedachtes van jouw publiek. Hieronder staan een paar idee├źn wanneer je een template kan gebruiken of maken:

  • Zakelijke powerpoint
  • Snel en gestructureerd powerpoint maken
  • Voor een fotocollage
  • Gebrek aan bewerk functies

Bron: https://pptsolutions.nl/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.