Dit doet een projectleider infra

projectleider infra

Misschien heb je er nooit van gehoord. Misschien juist wel, maar weet je niet precies wat het inhoudt. Misschien ben jij wel een loopbaanswitch aan het plannen en wil je daarom meer info. Welke reden je ook hebt: lees hier meer over wat een projectleider infra doet.

Projectleider infra

Infra is een afkorting voor infrastructuur. Als je niet werkzaam bent in deze sector, heb je die afkorting wellicht nog nooit gehoord. Het is een manier om te voorkomen dat je telkens het hele woord hoeft te gebruiken, want infrastructuur bekt niet lekker.

Verantwoordelijkheid

Wat is een projectleider?

Wat een projectleider is, weten de meeste mensen waarschijnlijk wel. Toch leggen we het nog even uit. Een projectleider is verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van een project binnen een bedrijf. Het is een functie die je in talloze bedrijven tegenkomt want projecten heb je overal. Het is dan ook een breed begrip. Over het algemeen is de projectleider verantwoordelijk voor:

  • het eindresultaat van het project
  • het begeleiden van mensen die aan het project werken
  • het faciliteren van het project in de breedste zin van het woord

Een infra projectleider is dus verantwoordelijk voor het leiden van een project dat te maken heeft met infrastructuur. Een infra projectleider is bijvoorbeeld betrokken bij de aanleg van sporen of wegen. Wij infrastructuur denken we al snel aan wegen. Toch betekent deze term een stuk meer. Infrastructuur is het geheel van voorzieningen dat nodig is om een land of organisatie goed te laten functioneren.

Begeleiden

Soorten infrastructuren

Als jij werkzaam bent als projectleider infra, dan kan dit betekenen dat je werkt aan het wegennetwerk van Nederland. Het kan echter ook zo zijn dat je functie te maken heeft met waterbeheer. ICT-infrastructuren bestaan overigens ook.