De voordelen van duplicate content bij seo

wat is duplicate content

Misschien heb je term wel eens voorbij zien komen, namelijk duplicate content in seo. Wat houdt dit eigenlijk in? Wat is duplicate content voor iets? En welke nadelen heeft het al je als ondernemer duplicate content hebt?

Wat is duplicate content?

Misschien vraag je je af wat is duplicate content? Het antwoord is heel simpel en zit in het woord zelf. Letterlijk is duplicate content ‘dubbel inhoud’. Of, iets duidelijke gezegd: als er op internet twee webpagina’s bestaan met ongeveer of grotendeels dezelfde inhoud qua teksten, is er sprake van duplicate content. Eigenlijk worden er in de SEO-wereld twee soorten duplicate content onderscheiden. In de eerste plaats externe duplicate content, waarbij er sprake is van twee websites met ongeveer of grotendeels dezelfde inhoud. Is er sprake van een dubbele tekst op één bepaalde website, dan spreekt men van internet duplicate content.

wat is duplicate content

Dit zijn de nadelen van duplicate content in SEO!

Als Google ontdekt dat grote lappen tekst op je eigen website niet origineel zijn, maar ook al ergens andere voorkomen, is dit slecht voor de ranking van je websites. Zo kan het zijn dat je productinformatie hebt gekopieerd van andere aanbieders, maar zonder de tekst aan te passen. Er is dan sprake van externe duplicate content, wat slecht is voor de positionering van jouw webshop in de online zoekmachines. Wil je dit voorkomen? Zorg er dan voor dat je unieke teksten creëert en niet knipt en plak van andere websites.

Internet duplicate content op je website ligt vaan aan jezelf. Hierbij kan het gaan om twee URL’s die vrijwel geheel op elkaar lijken, maar waarin er een letter of getal andere is. Ook dit is slecht voor je ranking in Google. Zorg er daarom voor dat de URL’s voor jouw producten en diensten zo uniek mogelijk zijn en niet te veel op elkaar lijken.

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over duplicate content en wat dat voor jouw organisatie kan betekenen? Verdiep je dan verder online in dit thema. Of neem contact op met een SEO-marketingbureau of een computerspecialist om je te helpen op dit gebied!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *