De duurste plaatsen om te wonen in Nederland

Duurste plekken om te wonen

De woningmarkt is al een tijd overspannen te noemen. Er is meer vraag dan aanbod en dat zorgt ervoor dat het dringen is op de woningmarkt. Huizen die op de markt komen worden vaak al binnen enkele werkdagen verkocht en je hebt kans dat je samen met 15 tot 20 andere mensen een woning bezichtigd (al dan niet digitaal). Vorig jaar was de gemiddelde woningprijs in Nederland 308.000 euro. Dat is al best een hoop geld. Maar waar in Nederland betaal je nu het meest voor een woning? We zochten het uit en vertellen je het graag.

Gerelateerde link: makelaar Deventer

Op nummer 1: Bloemendaal!

Is geld geen probleem voor jou? Kun je zonder hypotheek makkelijk een woning betalen en wil je op een mooie plek wonen nabij het strand? Dan is Bloemendaal de plek voor jou! In Bloemendaal betaal je gemiddeld ruim 831.000 euro voor een woning. Dat is dus ruim vijf ton meer dan het landelijk gemiddelde.

Nummer 2: Blaricum

Blaricum is gevestigd in ‘Het Gooi’. Veel Bekende Nederlanders hebben een woning (of een tweede verblijf) in Het Gooi. Het is er prachtig wonen. Mooie, riante huizen en genoeg ontspanning en vermaak in de buurt. Ook kun je er prachtig wandelen over de heide. Maar al dit moois heeft wel een prijs. In Blaricum betaalde je in 2019 gemiddeld ruim €775.000 voor een woning.

Nummer 3: Laren

De nummer 3 uit dit lijstje is niet verrassend. Laren is gevestigd naast Blaricum, wederom in ‘Het Gooi’. In Laren betaalde je in 2019 ruim €768.000 voor een woning.

Flink wat geld en waarschijnlijk liggen deze prijzen in 2020 nog hoger, mede door vraag en aanbod. Ben je zelf op zoek naar een koopwoning? We adviseren je een goede adviseur te raadplegen, onder andere voor meer informatie over hypotheken en verzekeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *