Betere productiviteit

De sfeer binnen je bedrijf is een van de belangrijkste aspecten, is de sfeer goed dan is iedereen bereid een stapje meer te doen. Is de sfeer niet goed en zijn je medewerkers niet tevreden dan kan dit ten koste gaan van de productiviteit. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek doen is om erachter te komen wat er speelt bij je medewerkers, door het onderzoek te doen weet je echt wat er speelt en wat er eventueel verbeterd moet worden om je medewerkers tevreden te krijgen. Soms kan een kleine wijziging al heel veel schelen, het hoeven niet altijd grote structurele problemen te zijn.

Meer winst minder zieken

Een betere sfeer zorgt in veel gevallen ook voor een betere productiviteit van je werknemers, vaak is dit gekoppeld aan een laag ziekteverzuim. Hoe minder tevreden je werknemers zijn, hoe hoger het percentage ziekteverzuim is. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek doen is perfect om te achterhalen waarom medewerkers niet tevreden zijn, of om te kijken wat er beter kan. Het feit dat het onderzoek wordt gedaan, geeft medewerkers al het gevoel dat zij serieus worden genomen en dat er naar geluisterd wordt. Dit kan al een begin zijn van de ommekeer bij je werknemers naar een betere werksfeer.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek doen

Problemen met leidinggevenden

Wanneer er problemen zijn met leidinggevenden is dit in heel veel gevallen een teer punt, medewerkers denken dat een bedrijf vaak de kant van de leidinggevende kiest. Met een medewerkerstevredenheidsonderzoek doen kom je er precies achter wat er aan de hand is, zijn er meerdere signalen van medewerkers. Een prima middel om er ook achter te komen of er een structureel probleem binnen je bedrijf is, hiervoor moet je wel het onderzoek regelmatig uitvoeren. Tegenwoordig kan het onderzoek gedaan worden via de smartphone met drie eenvoudige vragen, deze worden wekelijks gesteld aan de werknemers via een app. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *