Bedrijfsauto aanschaffen? Lees dit eerst!

bedrijfsauto aanschaffen

Je kunt om allerlei redenen je werknemers willen voorzien van een bedrijfsauto: er zijn auto’s nodig om bestellingen bij klanten te brengen; of zodat werknemers klantbezoeken kunnen uitvoeren met de auto. Wat je reden ook is, de conclusie is dat je een keuze moet maken hoe je deze bedrijfsauto’s gaat regelen. Er zijn meerdere mogelijkheden voor bedrijfsautos en wagenparkbeheer. Wil je graag meer details over wagenparkbeheer, kijk dan eens bij Vecore. Lees hieronder verder, dan vertellen wij je over de opties om een of meerdere bedrijfsauto’s te regelen.

Autodelen voor bedrijven

Je hebt misschien al eens gehoord van autodelen (ook wel carsharing genoemd) voor consumenten, maar dit is ook mogelijk voor bedrijven. Waarom zou je hiervoor kiezen voor bedrijf? Het is een goede optie als je maar weinig gebruik verwacht te maken van een bedrijfsauto, maar tegelijkertijd eigenlijk ook niet zonder kan. Dan wil je niet dat je betaald voor de vele tijd dat de auto niet gebruikt wordt. Met een app kun je makkelijk een deelauto gebruiken voor bedrijven, zodat je echt alleen betaald voor de tijd dat de auto wordt gebruikt.

Bedrijfsauto leasen

Wil je altijd een auto voor de deur hebben staan, dan is een auto kopen of leasen ook een optie. Laten we eerst ingaan op dat laatste. Een auto leasen voor het bedrijf is een veilige optie als je niet zeker weet of je de auto lange tijd nodig hebt en het erg onzeker is hoe het in het komende jaar met het bedrijf zal gaan. Door een auto te leasen heb je namelijk maandelijkse vaste lasten voor de auto en het onderhoud. Dit heeft minder invloed op je cashflow dan een auto kopen. Een bedrijfsauto leasen kun je doen voor een jaar, maar ook per maand.

Bedrijfsauto kopen

Zoals genoemd heb je ook de optie om een bedrijfsauto te kopen. Dit heeft wel veel meer invloed op je cashflow dan de andere twee opties. Je zult niet alleen rekening moeten houden met de koop en afroming van de auto nu, maar ook als de auto moet worden gerepareerd of vervangen. Kijk daarom goed naar alle opties, onafhankelijk van of je een groot of klein bedrijf runt. Er zijn genoeg mogelijkheden, dus er is altijd wel een bij die past bij jouw bedrijf.