Alles over een makelaar

Als het goed is ben jij op zoek naar een makelaar die jou kan helpen bij het vinden van een huis. Een huis vinden om in te wonen is en blijft een lastig iets, maar daar kunnen zij jou goed mee helpen. Het is natuurlijk belangrijk dat je uiteindelijk een huis vind die jij mooi vindt en waar jij je op je gemak voelt. Een huis kopen is natuurlijk niet niks. 

Vandaag ga je meer te weten komen over wat een makelaar precies doet en waar zij jou bij kunnen helpen. Het is al een eeuwenoud beroep wat al honderden jaren lang wordt gewaardeerd door de mensen die hulp nodig hebben bij het zoeken naar een geschikt huis. Zij helpen jou bij de koop en verkoop, huur en verhuur van huizen, kantoren, roerende zaken, verzekeringen, regelt contacten en koop/ verkoop afspraken. 

makelaar

De betreffende taken

De makelaar houd zich voornamelijk bezig met alle traditionele zaken van opname tot overdracht door de notaris. Hiervoor moet de klant natuurlijk betalen, meestal gaat dit om een afgesproken percentage. In Nederland worden sinds 1990 adviestarieven aangehouden, dit is handig omdat je dan van te voren weet waar je aan toe bent. Natuurlijk zijn er ook verkopers die een vast tarief hanteren ongeacht de waarde. Als de werkzaamheden van de verkoper niet tot resultaat leiden, hoeft de klant in de meeste gevallen alleen de gemaakte kosten van de verkoper te vergoeden. Hopelijk vond jij deze informatie een beetje duidelijk en heb je er nu een beter beeld van gekregen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.