Alles over een auto shortleasen

opel shortlease

Je bent op zoek naar een nieuwe auto en twijfelt of je gaat kopen of leasen. Dit is natuurlijk niet een keuze die je zomaar even maakt. Je zult dus veel research moeten doen voordat je een beslissing maakt. In deze blog informeren wij je over het begrip “shortlease”. Na het lezen van deze blog weet je of dit wat voor je is.

Wat is shortlease?

Shortlease zit eigenlijk tussen huren en langlopende lease in. Een shortlease contract zit meestal tussen 1 maand en 2 jaar. Dit is de perfecte optie wanneer je voor een korte periode een auto nodig hebt. Ook voor bedrijven is dit een goede keus om bijvoorbeeld de nieuwe tijdelijke werknemer van een auto te voorzien. Bij shortlease betaal je een vast tarief, bij dit tarief zijn de volgende kosten meegenomen: Afschrijvingen, verzekering, motorrijtuigenbelasting, onderhoud, pechhulp en banden. De enige extra kosten die hierbij opkomt is de brandstof.

Shortlease particulier

Opel shortlease

Voordelen van shortlease

Naast alle ingegeven kosten brengt shortlease nog veel meer voordelen met zich mee. Zo is shortlease een erg goede manier om niewe autos uit te proberen. Wanneer je erover nadenkt om een nieuwe auto te kopen kan je deze eerst leasen om te kijken of deze wel echt goed bevalt. Ook heb je bij shortlease geen schadevrije jaren nodig en de auto komt niet op de balans te staan.

Vergelijk goed

Nu je de voordelen van shortlease weet kan je overgaan op je keuze. Voordat je dit doet is het goed om de andere opties ook nog een goed door te nemen en te kijken wat het voordeligst is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *