6 snelle tips om snel aangenomen te worden

  • Bespaar tijd tijdens het zoeken naar een baan met behulp van geavanceerde zoekopties op vacaturesites: alle belangrijke vacaturesites, zoals Indeed.nl, Randstad.nl, youngcaptial.nl en www.rondomwerk.nl hebben een optie ‘geavanceerd zoeken’ waarbij je zoekt op trefwoord, locatie, een straal van een locatie, functietitel, bedrijf, type baan, datum geplaatst en andere opties.
  • Zoek en solliciteer naar vacatures waarvoor je gekwalificeerd bent: solliciteren voor elke taak die je vindt, is niet altijd een goed idee. Het is gewoon niet efficiënt. Komt u er toch niet uit, dan kunt u altijd denken aan loopbaanbegeleiding voor hulp bij het zoeken van een baan.
  • Stop niet met solliciteren terwijl u wacht om terug te horen van een werkgever. De meest waarschijnlijke uitkomst is dat je veel afwijzingen krijgt voordat je een baan hebt. In plaats van ontmoedigd worden moet je leren van je fouten en de feedback blijven toepassen totdat je de juiste baan krijgt. 
  • Maak een specifieke sollicitatiebrief om je cv op te laten opmerken: je hebt maar een paar seconden om indruk te maken op een wervingsmanager zorg dat het genoeg is zodat jij geselecteerd wordt voor een interview. Human Resource managers willen zien wat je kan doen voor het bedrijf in de eerste paragraaf van je sollicitatiebrief. 
  • Zorg ervoor dat er meer dan full-time werk op je cv staat: als je zonder werk hebt gezeten, wil je niet dat je CV eruit ziet alsof je niets hebt gedaan sinds je ontslag hebt gekregen of zelf ontslag hebt genomen. Er zijn andere dingen naast je arbeidsverleden die je kunt gebruiken om je CV te versterken.
  • Kleed je als een manager of een succesvol persoon in je beroep. Misschien denk je dat het niet veel uitmaakt maar dat is wel degelijk zo. De eerste paar minuten van een interview zijn de eerste indrukken die je maakt op het bedrijf en deze zijn meestal erg bepalend. Zorg ervoor dat je goed gekleed bent voor het type baan en bedrijf waarop je solliciteert. Er is een juiste outfit voor elke verscheidenheid aan verschillende banen en werkomgevingen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.