5 spraakmakende rechtszaken nabij Kampen

advocaat Kampen

In Kampen bruist het van het leven. Met het authentieke en sfeervolle centrum en de gezellige wijken is er altijd wel wat te beleven. Waar mensen wonen en leven, vindt er helaas ook vaak misdaad plaats. Bewust of per ongeluk. In dat geval kan men wel een advocaat uit Kampen gebruiken. In deze blog vertellen wij je meer over een tal van spraakmakende rechtszaken. Lees je mee?

Fraude met biodiesel

Dat het bedrijfsleven in Kampen soms ook de mist ik kan gaan, werd afgelopen zomer pijnlijk duidelijk. In de warme maanden van 2019 werd het bedrijf Biodiesel Kampen voor de rechter gedaagd. Het OM beschuldigde de topmannen van fraude, valsheid in geschrifte en witwassen. Niet de lichtste vergrijpen, dus! Drie mannen – waaronder de directeur – kregen uiteindelijk voorwaardelijke gevangenisstraffen. Tevens moest het bedrijf een boete van 400.000 euro betalen.

Persoonsgebonden budget

Het persoonsgebonden budget – ook wel: pgb – is en blijft een heikel punt. Sinds de verzoeken bij de gemeente moeten worden gedaan, is het – in de ogen van cliënten – vaker kommer en kwel. Vijf jongeren stapten eind dit jaar dan ook naar de rechter. Zorgaanbieder IkZijnWij uit Kampen staat – door het afwijzen van verzoeken – op financieel instorten. De instelling weigert de jongeren echter op straat te zetten.

Hond bijt zwangere vrouw

Vorig jaar was het groot – en zelfs landelijk – nieuws. Een American Stafford uit Kampen haalde geheel onverwachts uit naar een zwangere vrouw. Zij liep tientallen verwondingen in haar gezicht op. Daarnaast was het lange tijd niet duidelijk of haar ongeboren kind letsel had opgelopen. Gelukkig is de baby ondertussen geboren en maakt hij het goed. Met de hond is het echter minder fijn afgelopen. Hij is op verzoek van de rechter afgemaakt.

Ontucht door scoutingleider

Hoe graag we het ook willen ontkennen, er zitten altijd rotte peren in onze samenleving. Ditmaal gebeurde het delict binnen een scoutinggroep in Kampen. Een 41-jarige Zwollenaar vergreep zich hier aan een 10-jarig lid. De dader heeft het onvoorwaardelijke deel van in de gevangenis uitgezeten en moest een schadevergoeding van 750 euro betalen.

Dodelijk bedrijfsongeval

Bedrijfsgevallen zijn aan de orde van de dag. In veel gevallen is dit het risico van het vak. Bedrijven worden echter wel geacht om een zo veilig mogelijke werksituatie te creëren. Bij één bedrijf in Kampen was dit niet het geval. De directeur en de DTA werden aangeklaagd voor het nemen van onvoldoende maatregelen, de beïnvloeding van getuigen en van valsheid in geschrifte. Dat is niet niks!